For barnets trivsel er det vigtigt, at vi får etableret et godt og gensidigt samarbejde. En åben og konstruktiv dialog om barnet er vigtig for, at barnet oplever tryghed i hverdagen. Børn mærker det, hvis vi voksne ikke taler sammen om det, vi spekulerer på/er usikre på. Vi fortæller, hvad barnet er optaget af i vuggestuen, og om hvordan vi agerer ift. barnets udvikling og adfærd, og ligeledes forventer vi, at I som forældre fortæller, hvad barnet oplever og er optaget af derhjemme. På den måde kan både I og vi bedre forstå barnets udtryk, samt hjælpe med at udfolde og understøtte barnets følelsesmæssige og sproglige bevidsthed.
Vi tilbyder en samtale i forbindelse med opstart, hvor vi blandt andet aftaler nærmere omkring indkøringsforløbet samt får afstemt gensidige forventninger. I løbet af barnets tid i vuggestuen, tilbyder vi 3 forældresamtaler. Samtalerne foregår inden barnet fylder 14 mdr., når barnet fylder 2 år, og når barnet er på vej mod børnehave. Til samtalerne tager vi udgangspunkt i et materiale, der hedder Dialoghjulet. Dette udfyldes af både forældre og personale og danner således grundlag for samtalen.
Udover dette har I til enhver tid mulighed for en samtale, hvis I har behov for det. Vi lægger vægt på det gensidige daglige samarbejde, og at have en tæt dialog med jer om barnets trivsel i både vuggestuen og derhjemme. Skulle der opstå udfordringer eller bekymring omkring barnets udvikling, har vi, i samråd med jer, både mulighed for, og pligt til, at inddrage øvrige faggrupper som f.eks. fysioterapeut, psykolog, tale/høre konsulent m.m.